Boeken van Willem van Ravestijn

Sonderkommando K4

Redactie

Het Orwell Protocol

Willem van Ravestijn

Het oog van Allah

Willem van Ravestijn

De Suomenlinna Affaire

Willem van Ravestijn

In Tenebris Lucens

Willem van Ravestijn

Over Willem van Ravestijn

Willem van Ravestijn heeft inmiddels vijf thrillers gepubliceerd. 

De eerste is "In tenebris lucens", ofwel "Licht in de duisternis" (uitgegeven november 2010). Dit spannende debuut met als hoofdpersoon voormalig geheim agent Johan de Witt, speelt zich af aan het einde van de Koude Oorlog in de wereld van de geheime diensten. Intriges volop met Amerikanen die niet alleen spioneren maar ook manipuleren. Voeg daar corrupte Nederlandse agenten aan toe en een premier die...... Kortom: een wereld vol geheime codes, cryptografie, trafficanalyse en verraad.  

De tweede thriller uit de Johan de Witt-reeks, "De Suomenlinna Affaire", is eind 2011 uitgegeven. Finland roept de hulp in van ex-geheim agent Johan de Witt. Deze komt dan terecht in Helsinki en op de Suomenlinna-eilanden en daar overkomen hem bloedstollende gebeurtenissen. Hij wordt geconfronteerd met de Wit-Russische KGB die gesponsord wordt door het regiem van Poetin én verraad van binnenuit. Zowel vanuit Finse als Nederlandse zijde. De Witt slaat zich er doorheen maar hij moet grote offers brengen voordat hij de zaak onder controle heeft. 

In mei 2013 verscheen "Het Oog van Allah". De Witt wordt geconfronteerd met de moord op een van zijn medewerkers én hij wordt naar Shanghai gelokt waar hij terecht komt in een 'rollercoaster' aan gebeurtenissen. Hij wordt gevangen genomen de Chinese despoot Bo Chilai. Deze dwingt hem tot diefstal van een Japans document dat het eigendomsrecht van de Koerilen aantoont. De despoot Bo Chilai wil de Koerilen bij China inlijven omdat op deze eilandengroep, naast diverse edelmetalen, het zeer belangrijke moissanite in grote hoeveelheden aanwezig is. Bo dwingt De Witt het document te stelen en deze komt daardoor terecht in Wit-Rusland. Het lijkt erop dat de apotheose zich voltrekt boven de Chinese Zee, maar het loopt onverwacht toch anders... Spannend tot op de laatste letter. 

Op 6 november 2015 werd thriller nummer vier gelanceerd. "Het Orwell Protocol". Deze werd uitgegeven bij uitgeverij Boekscout. Johan de Witt moet de strijd aanbinden met de NSA, Mossad, MI5 en MI6. Deze geheime diensten hebben geen respect voor de privacy van de Europese burgers. Op verzoek van zijn opdrachtgever, generaal Van Oudheusden, gaat De Witt het gevecht met deze diensten aan. Al gauw zit hij midden in een case die "Het Orwell Protocol" heet. Kort daarop gebeurt er iets vreselijks met Van Oudheusden en De Witt komt terecht in een 'rollercoaster' aan gebeurtenissen. Gaat hij het redden?

Op 9 februari 2018 verscheen “Sonderkommando K4, de nazi’s zijn nog steeds onder ons…” Ook deze is uitgegeven bij uitgeverij “Boekscout”. De minister van Binnenlandse Zaken krijgt een verzoek van Bondskanselier Schultze die aangeeft dat volgens haar inlichtingendiensten ondergrondse groeperingen die in Duitsland actief zijn, zouden worden aangestuurd door een Nederlander. Zij waarschuwt tevens dat Nederlandse inlichtingendiensten mogelijk geïnfiltreerd zijn. De minister neemt geen risico en verzoekt de Nederlandse particuliere inlichtingendienst NIS (National Intelligence Service), om een en ander te onderzoeken. De directrice van deze dienst, Nikkie Betancourt, neemt de zeer geheime opdracht in ontvangst maar deelt de inhoud van de opdracht nog niet met haar team. De andere dag wordt zij ontvoerd…

Nieuwsgierig naar boeken van Willem van Ravestijn? Klik links in het menu op "boeken" en houd deze website in de gaten voor meer informatie. Want dat er meer boeken van Willem uitgegeven gaan worden staat, menselijkerwijs gesproken, vast.