Willem van Ravestijn

Willem van Ravestijn

Willem van Ravestijn werd geboren in Tilburg. Negentien jaar later kwam hij - gedwongen door de militaire dienst - via Gorinchem, terecht in de Achterhoek. Hij woonde 16 jaar in Eibergen, zijn twee dochters - Anastasia en Kalinka - zijn daar geboren. Vervolgens woonde hij in Zoetermeer, Den Haag, Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Eindhoven en Nuenen.

In 2005 kwam hij terecht in een vechtscheiding. Hij overleefde dit drama en vond in 2006 nieuwe liefde bij een Arnhems meisje dat in Oost- Brabant woonde.

Rond zijn 30e werd schrijven, naast zijn toenmalige dagelijkse werk als inlichtingen-analist, een serieuze bezigheid. Hij zette steeds vaker zijn persoonlijke ervaringen - verweven met fictie - op papier en dat leidde tot een reeks publicaties. 

Hoogtepunt was de publicatie van zijn eerste thriller "In Tenebris Lucens" (ISBN 978-90-484-1506-9), een jaar later gevolgd door de thriller "De Suomenlinna Affaire" (ISBN 978-90-484-2065-0) en weer een jaar later door nummer drie: "Het oog van Allah". Alle drie de thrillers zijn bij elke boekhandel te bestellen alsmede via legio internet boeken-sites.

Website URL: http://www.vanravestijn.nl

Manuscript 5 met de werktitel 'Sonderkommando K4' is gereed en is aangeboden bij een uitgever. Ik hoop dat deze de moed heeft om het uit te geven, het is deze keer een thriller waarin Johan de Witt te maken krijgt met hedendaagse terreurgroepen waarover je vrijwel dagelijks in de krant kunt lezen. Close to reality...
Lees meer...

En de winnaars zijn...

Ik beloofde drie van mijn thrillers te verloten bij het verschijnen van mijn nieuwste thriller “Het Orwell Protocol”.

Welnu, de winnaars zijn:
J. Hensbroek uit Eibergen, hij wint De Suomenlinna Affaire
QuatreSonate uit Kampen wint Het Orwell Protocol
J. van den Hof uit Nuenen wint Het oog van Allah

Als de winnaars hun adres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. mailen dan zal ik zorgen dat de boeken zo spoedig mogelijk worden opgestuurd. Geef evt. aan of u het exemplaar gesigneerd wilt hebben.

Lees meer...
Het Orwell Protocol Speciaal

Het Orwell Protocol

De thriller “Het Orwell Protocol” van de Nuenense schrijver Willem van Ravestijn, werd afgelopen vrijdag (6/11) gelanceerd in Nederland en België. Het is zijn vierde thriller.
Begin dit jaar werd zijn thriller ‘Het oog van Allah’, in een Engelse vertaling, gepubliceerd in Amerika.

‘Het Orwell Protocol’ is wederom een spannend avontuur van Johan de Witt, die deze keer geconfronteerd wordt met de ondemocratische activiteiten van de geheime diensten van ‘bevriende’ naties zoals Amerika, Israël en Engeland.

Deze drie NAVO-bondgenoten blijken al sinds 1961 geheime afspraken te hebben, die ertoe geleid hebben dat landen zoals Nederland, systematisch afgeluisterd worden.
De Witt duikt in deze materie en ontrafelt niet alleen deze afluisterpraktijken maar hij ontdekt ook dat de Nederlandse politiek én media geïnfiltreerd zijn en dat bedrijven regelmatig gechanteerd worden.

De Witt en zijn team moeten alles uit de kast halen om deze machtige tegenstanders, in het belang van onze democratie, het hoofd te bieden. Of dat lukt? Er worden opnieuw grote offers gevraagd… 

Lees meer...

Dubbel goed nieuws!

Ik heb vandaag een overeenkomst afgesloten met een andere uitgever. Het is Boekscout, uit Soest, geworden. Zoals het er naar uitziet zijn beide partijen blij met deze overeenkomst.
 
Meer goed nieuws is dat Boekscout mijn nieuwste boek, ‘Het Orwell Protocol’, binnenkort gaat uitbrengen.
 
Volgens Boekscout is ‘Het Orwell Protocol’ een thriller die vanaf de eerste bladzijde tot en met de laatste bladzijde spannend is en tot lezen uitnodigt. Zij zeggen: Het verhaal is absoluut geloofwaardig,  wordt geschiedkundig en wetenschappelijk onderbouwd en is het product van iemand die over dit onderwerp heeft nagedacht. De thriller beschrijft hoe - en waarom - inlichtingendiensten afluisteren, waarom ze overgaan tot manipulatie van politiek en maatschappij en daardoor een gevaar gaan vormen voor diezelfde politiek en maatschappij.
 
Willem van Ravestijn geeft huiveringwekkende (realistische) voorbeelden van het reilen en zeilen van de geheime diensten. Een ‘must’ om te lezen en te hebben.  

Lees meer...
Abonneren op deze RSS feed